suus&zo

over suus ottenheijm

Over Suus

SUUS&ZO is opgericht door Susanne Ottenheijm. Een initiatief dat is ontstaan vanuit de wens om het onzichtbare zichtbaar te maken, en onwetendheid om te buigen naar begrip.

Dat vraagt om toelichting:
‘In de zomer van 2015 viel ik tijdens het stappen in de club van de trap. Waar het eerst allemaal leek mee te vallen waren de gevolgen groter dan gedacht. Het eerste jaar kreeg ik van professionals om mij heen te horen dat het niks ernstigs was, geef het de tijd en dan komt alles vanzelf weer goed. Echter, veel signalen wezen erop dat het voor mij niet meeviel. Dat mijn klachten niet werden (h)erkend en ik niet in het bezit was van de juiste kennis maakte dat ik in de ontkenning ging. Als jonge meid wilde ik mij niet laten kennen. Dit maakte mijn revalidatieproces nog uitdagender en onvoorspelbaarder dan het al kon zijn. Nu, terugkijkend, had het voor mij niet anders kunnen lopen dan het is gegaan. Ten slotte ben ik ook een eigenwijze doorzetter met een sterke wil. Ik had hooguit mezelf meer mildheid gegund en de juiste kennis. Zodat het gevoel van falen en dat ik iets verkeerd deed niet zo op de voorgrond was komen te staan.

Iedereen groeit anders op, heeft een eigen karakter en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Dit geldt dus ook voor revalideren. Ik hoop dat door het vertellen van mijn verhaal het zichtbaar wordt dat revalideren niet is vast te stellen binnen een protocol. Dat dit een persoonlijke tocht is, van vallen en opstaan. Ik hoop hierbij omstanders te laten zien dat er meer gebeurt dan er op het eerste oog te zien is. En voor lotgenoten een hart onder de riem: ook jouw verhaal is het waard om gehoord te worden. Je doet namelijk niks verkeerd!’

over suus ottenheijm

Contact

Mijn verhaal gaat pas leven doordat jij het gelezen hebt. Allereerst dank daarvoor. Ik hoop dat het je wat steun en erkenning heeft gebracht. Zijn er vragen ontstaan, ben je ergens nieuwsgierig naar of heb ik iets geraakt? Neem dan vooral contact met mij op!